Poimintoja ohjelmasta:

TORSTAI

Kirjamessut avautuvat klo 10.00, avaajana jalkapallolegenda ja runoilija Atik Ismail. Ensimmäisen päivän kirjailijavieraita ovat mm. Roland Tõnisson Virosta, Venäjästä kirjoittava Arvo Tuominen, leikkimielisessä Literary Death Matchissa Jyri Paretskoi, Roope Lipasti, Roman Schatz ja Sari Rajulin.

Ulkolavalla pääset samalla pääsylipulla rock-ooppera Petter Laxin ensinäytökseen. Galleriassa Mari Heino esittelee messujen ajan avoinna olevaa tekstiilitaidenäyttelyään. Illalla galleriassa on AP Kivisen vetämä runoklubi.

PERJANTAI

Kymi Librissä pääset itse osallistumaan ohjelmaan. Perjantain työpajoja ovat lastenkirjailija Maria Kuutin sanataidetyöpaja, Maija Niinimäen ”Noloin työpaja ikinä”, Murreklubi ja Päiväkirjailta. Perjantaista sunnuntaihin päivä alkaa aamiaisella tai brunssilla niiden kirjailijoiden kanssa, jotka ovat paikkakunnalla.

Kirjahallin lavalla Elina Saksala haastattelee näyttelijä-laulaja Eija Ahvoa ja samalla julkistetaan kirja Eija Ahvo – Elämän sain soimaan. Hallin lavalla on joka ilta kirjallisen ohjelman päätteeksi livemusiikkia. Kustantajien osastot ovat avoinna ainakin klo 20 asti.

LAUANTAI

Lauantai on jännittävä päivä: silloin julkistetaan Rata-kirjoituskilpailun voittajat, paljastetaan kilpailuteksteistä syntyneet taulut ja esitetään laulut. Iltapäivällä Wanhan kirjahallin lavalle nousevat mm. kirjailijat Irja Sinivaara ja Johanna Hasu. Valtakunnallisen vuoden kylähullun valinnan jälkeen pääset kisaamaan Knopit kaakkoon -musavisassa. 

Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan lisäksi messuohjelmaa on muissakin kohteissa, lauantaina Puolakan talomuseossa Kouvolassa. Torstaista lauantaihin KymiSun järjestää kirjailijoiden vetämiä jokiristeilyjä Kymijoella, lauantain vetäjinä ulkomaantoimittaja Mika Hentunen ja kirjailija Kari Valto.

SUNNUNTAI

Aamupäivällä kirjahallissa on ohjelmaa lapsille, vieraina mm. Anneli Kanto (Villit Virtaset) ja Ulla-Maija Sievinen (Lasten merikirja) ja galleriassa runoaamiainen sekä lastenmielisten työpajoja.

Ulkolavalla alkavat iltapäivällä kirjailijoiden jalkapallojoukkueen pelaajaesittelyt, ja messut päättyvät klo 15 alkavaan hyväntekeväisyysmatsiin MyPan Ruutiukkoja vastaan.

Uusia esiintyjiä paljastetaan jälleen ensi viikolla! Koko ohjelma julkaistaan kevään aikana 🙂