Image

 

Rokkimopo Kustannus on liminkalainen pienkustantamo, joka perustettiin kustantamaan Janne Nevalan kirjoja ja musiikkia. Tavoitteena on jatkossa mahduttaa tuotantoon myös muita nimekkeen alle sopivia elämänmakuisia tuotoksia.

Motto: ” You want me to want what you have got, but you won’t get that from me”. (Frank Tovey)

Image

 

Idiootti on haminalainen pienkustantamo, joka julkaisee pääasiassa suomennettua venäläistä kaunokirjallisuutta sekä esseistiikkaa. Kustantamon kirjailijoita ovat muun muassa Sergei Dovlatov ja Dina Rubina.

Image

 

Jyväskylässä toimiva Docendo on vuonna 1990 perustettu kustantamo, joka julkaisee noin 80 teosta vuodessa. Docendon aihealueita ovat luonto, henkilökuvat ja muistelmat, yhteiskunta sekä hyvinvointi, mutta viime vuosina myös kaunokirjallisuus ja dekkarit.

Kymenlaaksolaisista kirjailijoista Docendon listoilla ovat mm. Jukka Behm, Katariina Hakaniemi, Jari Järvelä, Petri Pietiläinen, Juha Metso, Mirja Turunen ja Sakari Viinikainen. Docendo on osa Werner Söderström Oy:tä

 

Image

 

REUNA-kustantamon kotipaikka on Myllykoski. Uusia kauno- ja tietokirjoja ilmestyy 40–50 vuodessa: dekkareita, laaturomaaneja, esseekokoelmia ja nuortenkirjasarjoja sekä käytännön opaskirjoja ja tietokirjoja mm. musiikista, matkailusta ja historiasta. Paikallishistoriassa painotus on Kymenlaaksossa.

Reuna on myös selkokirjojen kustantaja ja myy käännösoikeuksia ulkomaille.

Image

 

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta. Se sijaitsee Sörnäisissä Helsingissä.

 

Image

 

 

 

Tamperelainen Osuuskumma on vuonna 2012 perustettu kummallisen kirjallisuuden kustantaja, jonka repertuaarista löytyy laajasti spekulatiivista fiktiota: tieteiskirjallisuutta, fantasiaa, kauhua ja romantiikkaa. Mukaan mahtuu myös absurdia proosaa ja poliittista satiiria. Kustantamo on julkaissut fiktiota satasanaisista raapaleista novelleihin ja romaaneihin. Vuonna 2012 kustantamo julkaisi ensimmäisen suomalaisen steampunk-antologian. Osuuskumma on julkaissut myös käännöskirjoja ja vieraskielisiä teoksia.

Image Image