Image

 

Rokkimopo Kustannus on liminkalainen pienkustantamo, joka perustettiin kustantamaan Janne Nevalan kirjoja ja musiikkia. Tavoitteena on jatkossa mahduttaa tuotantoon myös muita nimekkeen alle sopivia elämänmakuisia tuotoksia.

Motto: ” You want me to want what you have got, but you won’t get that from me”. (Frank Tovey)

Image

 

Idiootti on haminalainen pienkustantamo, joka julkaisee pääasiassa suomennettua venäläistä kaunokirjallisuutta sekä esseistiikkaa. Kustantamon kirjailijoita ovat muun muassa Sergei Dovlatov ja Dina Rubina.

Image

 

REUNA-kustantamon kotipaikka on Myllykoski. Uusia kauno- ja tietokirjoja ilmestyy 40–50 vuodessa: dekkareita, laaturomaaneja, esseekokoelmia ja nuortenkirjasarjoja sekä käytännön opaskirjoja ja tietokirjoja mm. musiikista, matkailusta ja historiasta. Paikallishistoriassa painotus on Kymenlaaksossa.

Reuna on myös selkokirjojen kustantaja ja myy käännösoikeuksia ulkomaille.

Image

 

Tamperelainen Osuuskumma on vuonna 2012 perustettu kummallisen kirjallisuuden kustantaja, jonka repertuaarista löytyy laajasti spekulatiivista fiktiota: tieteiskirjallisuutta, fantasiaa, kauhua ja romantiikkaa. Mukaan mahtuu myös absurdia proosaa ja poliittista satiiria. Kustantamo on julkaissut fiktiota satasanaisista raapaleista novelleihin ja romaaneihin. Vuonna 2012 kustantamo julkaisi ensimmäisen suomalaisen steampunk-antologian. Osuuskumma on julkaissut myös käännöskirjoja ja vieraskielisiä teoksia.

Image

 

AtlasArt on suomalainen, vuonna 2006 perustettu kustannusosakeyhtiö, jonka toimialana on tietokirjojen ja historiallisten kartastojen kustantaminen. Uusimmat ovat Lars Sonck – Arkkitehti ja Toista sataa – Suomen itsenäisyyden ajan arkkitehtuuria. Muita uutuuksia ovat Viron luonto tutuksi ja Kruunun jalokivet – Vallisaari ja Kuninkaansaari.

Keväällä 2021 avautuu uusi karttaverkkokauppa tilaakartta.fi.

Image

 

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee kaunokirjallisuutta, kertovaa tietokirjallisuutta ja lastenkirjoja, niin kotimaista kuin suomennettuakin. Julkaisemme kirjoja, jotka tekevät vaikutuksen, saavat ajattelemaan tai ilahduttavat. Kustantamo S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Image

 

Jyväskylässä toimiva Docendo on vuonna 1990 perustettu kustantamo, joka julkaisee noin 80 teosta vuodessa. Docendon aihealueita ovat luonto, henkilökuvat ja muistelmat, yhteiskunta sekä hyvinvointi, mutta viime vuosina myös kaunokirjallisuus ja dekkarit.

Kymenlaaksolaisista kirjailijoista Docendon listoilla ovat mm. Jukka Behm, Katariina Hakaniemi, Jari Järvelä, Petri Pietiläinen, Juha Metso, Mirja Turunen ja Sakari Viinikainen. Docendo on osa Werner Söderström Oy:tä.

Image

 

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta. Se sijaitsee Sörnäisissä Helsingissä.

Image

 

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee kaunokirjallisuutta, kertovaa tietokirjallisuutta ja lastenkirjoja, niin kotimaista kuin suomennettuakin. Julkaisemme kirjoja, jotka tekevät vaikutuksen, saavat ajattelemaan tai ilahduttavat. Kustantamo S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Image

 

Enostone kustannus kustantaa kirjoja ihmisistä, maista ja matkoista. Vuonna 1999 perustettu yritys on saanut piristysruiskeen sukupolvenvaihdoksesta. Nuorentunut Enostone on yleiskustantamo, joka julkaisee lastenkirjoja, runoutta, proosaa ja tietoteoksia ja on julkaissut teoksia suomen lisäksi myös ruotsiksi, viroksi, englanniksi ja arabiaksi.

 

Image

 

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

 

 

Image
 
 
Kirjoja historiasta, nyky-Suomesta ja mahdollisista maailmoista. Kustannus Aarni on pieni yleiskustantamo, joka julkaisee niin tieto- ja oppikirjoja kuin romaaneja ja novelleja. Olemme julkaisseet esimerkiksi laajat neliväriteokset Tähtilinnoituksen talot (Haminan ympyräkeskusta), Neidon Kyynel (Olavinlinna) ja Seili – Elon kirjoa. Järjestämme kahden vuoden välein kirjoituskilpailun. Vuoden 2020 Minä ja metsä -kilpailun yksi voittajista oli kouvolalaislähtöinen Silja Vuorikuru (Kultalintu, mustasulka, 2021)      
 

 

 

Image

Indieklubi on itsenäisesti kirjoittavien ja julkaisevien, toisiaan tukevien kirjailijoiden ryhmä. Kustannamme kirjamme itse  ja nostamme esiin kustantamojen ulkopuolista, vaihtoehtoista kirjallisuutta ja kirjailijoita.

 
Antologia        Antikvaari
 
Antologia Antikvaari on käytettyjen kirjojen ja keräilyesineiden online-kauppias ja vierailee isoissa ja pienissä tapahtumissa. Antologia tuo Kymi Libriin ison valikoiman hyödyllisiä ja kiinnostavia kirjoja ja muita painotuotteita. Runokirjoja on runsaasti mukana. Nettikauppa
 
 
 
Image

MusicFairyTales MFT Oy on Mikkelissä v. 2019 perustettu luovan alan startup-yritys. Tuotamme musiikkisatukirjoja ja esiinnymme satukonserttikiertueilla. Uusin innovaatiomme on interaktiivinen Satuseinä®. Se on älyseinä, jolla voi kuunnella musiikkisatua, tehdä elämysmaalailua, tai luoda omaa musiikkia fantasiainstrumentin avulla. Kirjojamme on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi sekä painettuna, että äänikirjoina.