Info


Suomen sympaattisimmat kirjamessut 22.–25.7.2021!

Kymi Libri -kirjamessut järjestetään Kouvolan Myllykoskella 22.-25. heinäkuuta 2021. Nelipäiväisessä tapahtumassa on 150 esiintyjää. Lataa 56-sivuinen käsiohjelma tästä. Kunkin päivän esiintyjät, esiintymispaikan ja -ajan löydät myös Ohjelma-sivulta. Muutokset mahdollisia, viimeisin tieto on aina näillä sivuilla.

Kymi Libri järjestetään toista kertaa. Kesällä 2019 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma oli huikea menestys. Se tuplasi Myllykosken asukasluvun neljäksi päiväksi. Järjestäjä on kannatusyhdistys PRO Kaakon kirjamessut ry, joka toimii Kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa. Sen järjestämä toinen suuri tapahtuma on Kymi Kantri -musiikkifestivaali, joka on tänä kesänä 13.-14. elokuuta.

Lipunmyynti

Kirjamessujen pääsylipun hintaan sisältyvät kaikki ohjelmat Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan kolmella esiintymislavalla. Neljän päivän messupassi maksaa 40,00, päivälippu to, pe ja la on 15,00 ja su 10,00. Ennakkoliput digilipusta, sähköpostilla liput@kymi-libri.fi ja Reunan kirjakauppa puh. 040 578 8049 tai paikan päältä Myllykoskentie 17, Myllykoski ma-to 12-18, pe 11-16. Jos lippuja on jäljellä, myynti ovelta messujen aikana. Liput vaihdetaan messualueen portilla rannekkeeseen.

Petter Lax -rockoopperan kantaesitys 22.7. sisältyy torstain lipun hintaan. Muihin näytöksiin voit ostaa liput digilippu.fi-palvelusta.

Jalkapallon hyväntekeväisyysotteluun Kirjailijat – MYPAn Ruutiukot 25.7. klo 15 myydään lippuja (10,00) ennen ottelun alkua KSOY Stadionilla.

Kirjailijaristeilyt Kymijoella järjestää KymiSun ja liput (40,00) saat joko sähköpostilla liput@kymi-libri.fi tai Reunan kirjakaupalta. HUOM: Tarja Jussilan, Mika Hentusen ja Arvo Tuomisen vetämät risteilyt loppuunmyyty.

 

Image

Etusivulla on messuilla esiintyvien kirjailijoiden videohaastatteluja, joita olemme kuvanneet noin vuoden ajan ennen messuja. Messuilla mukana -sivulta löydät yhteistyökumppaneita ja messujen näytteilleasettajia.

Seuraa sivujamme myös Facebookissa ja Instagramissa.

Messualue

Messujen päänäyttämöt ovat Kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa Myllykoskella, 15 km Kouvolasta etelään, Kouvola–Kotka-radan varrella. Pääsisäänkäynti on osoitteessa Myllykoskentie 17, eteläportti Pappilantien puolella.

Kirjakahvila ja Galleria (1) sijaitsevat päärakennuksessa, jossa toimii Reunan kirjakauppa ja Valokuvastudio Henna Virén. Galleriassa on joka kuukausi vaihtuva taidenäyttely. Ennen messuja rakennus on avoinna ma–to 12–18 ja pe 11–16., tiedustelut aukioloaikoina info@reunalla.fi, puh. 040 578 8049.

Kirjakaupan tiskillä on majoitus- ja kuljetuspalvelujen välitys. Majoitusta on tarjolla edullisesta patjapaikasta vanhalla kansakoululla yksityiseen kotimajoitukseen ja hostel-tason huoneisiin. Kotimajoitusta voi tarjota messujen alkuun asti, täytä lomake ja lähetä se osoitteeseen info@kymi-libri.fi

Kirjamessujen aikana Galleriassa on Mari Heinon taidenäyttely ”Maamo” sekä työpajoja, haastatteluja ja paneelikeskusteluja. Myös aamiaiset kirjailijoiden kanssa sekä lauantain aamujooga ovat Galleriassa. Viereisessä kirjakahvilassa on hauskaa oheisohjelmaa, mm. mahdollisuus ottaa kirjatatuointi ja torstaina teettää perinnekampaus.

Sisäpihalle rakentui esiintymislava (2) Kymi Kantri  -festivaalia varten. Kirjamessuilla lavalla on Petter Lax -rockoopperan kantaesitys sekä muita musiikkiesityksiä ja haastatteluja. Piha-alueella on myös kirjojen ja korttien myyntiä, lettukioski ja grilli.  

Wanhassa Kirjahallissa (3) on esiintymislava ja 10 kustantajien esittelypöytää. Halli on nähtävyys jo itsessään: sen seinät ovat lattiasta kattoon täynnä lahjoituskirjoja. ”Kierrätysteko rakkaudesta kirjoihin”, kuten kirjailija Jyrki Vainonen totesi vuoden 2019 messuilla.

Wanhan kirjahallin kahviossa ja kirjakahvilassa on myynnissä juomia ja pientä syötävää. Sisäpihan anniskelualueelta ei saa viedä juomia alueen ulkopuolelle.

Image
Kulttuuritalo Wanha Rautakauppa