19.30 Nastolan Bluespojat

Blues rantautui Suomeen 1960-luvulla, ja lähes alusta lähtien Päijät-Häme oli sen ehdottomia keskuksia. Lahtelaisten blueskonkarien Risto Pesosen ja Hara Järvisen kirja Nastolan bluespojat – suomibluesin historiaa ja sivuraiteita pohtii sivuillaan muun muassa tätä.

Samalla seudulla vaikutti myös joukko silloisia ja tulevia pilapiirtäjiä, joista Pertti Jarlan tunnistettava tyyli näkyy myös kirjan kansipiirroksessa muuatta kuuluisaa bluesalbumikantta vapaasti mukaillen.

 

Risto ja Harri kertovat enemmän Vesa Tompurin haastattelussa.

Tags:

Date

heinä 24 2021
Expired!

Time

19:30

Paikka

Kirjahalli

Esiintyjä

  • Risto Pesonen & Hara Järvinen
    Risto Pesonen & Hara Järvinen

    Risto Pesonen on tehnyt bluesin parissa eri yhtyeissä noin 30 vuoden uran. Lisäksi hän on työskennellyt fysiikan ja ilmanlaadun tutkimuksen parissa Helsingin yliopistossa ja Ilmatieteen laitoksella ja kirjoittanut satoja julkaisuja omalta tieteenalaltaan.

    Hara Järvinen on lahtelainen rytmimusiikkiaktiivi. Järvinen on kirjoittanut juurimusiikista muun muassa Blues News -lehdessä sekä saksalaisen Shadoks Music -levymerkin Charlies-uudelleenjulkaisujen yhteydessä.

    Kymi Libri -kirjamessuilla esitellään Riston ja Haran uutuuskirja Nastolan bluespojat – suomibluesin historiaa ja sivuraiteita