17.00 Arvi Liikkasen sotatie

Historiantutkija Jarkko Kemppi kertoo kirjahankkeesta, jossa hän selvittää Sippolan Liikkalassa vuonna 1912 syntyneen Arvi Anton Liikkasen sotatietä. Liikkanen oli töissä Myllykoski Oy:n paperitehtaalla ja ehti olla mukana suojeluskuntien toiminnassa koko 1930-luvun. Talvisotaan hän osallistui Jalkaväkirykmentti 5:n riveissä ryhmänjohtajana ja jatkosotaan JR 25:n mukana aluksi ryhmänjohtajana ja myöhemmin joukkueenjohtajana. Hän haavoittui Mäntyselässä käsivarteen lokakuussa 1941, ja sotatie päättyi siihen.

Tags:

Date

heinä 24 2021
Expired!

Time

17:00

Paikka

Galleria

Esiintyjä

  • Jarkko Kemppi
    Jarkko Kemppi

    FT, dosentti, tietokirjailija Jarkko Kemppi on kirjoittanut yli 20 tietokirjaa. Joukossa on tutkimusten lisäksi elämäkertoja sekä yritys- ja järjestöhistorioita. Kempin tuotannon pääpaino on sotahistoriassa, hän on kirjoittanut useiden suomalaisten sota-ajan kenraalien elämäkerrat. Kemppi on Viron historian dosentti Itä-Suomen yliopistossa ja sotahistorian dosentti Maanpuolustuskorkeakoulussa.

    Kirjamessuilla Jarkko Kemppi kertoo kirjahankkeesta, jossa hän selvittää Sippolan Liikkalassa vuonna 1912 syntyneen Arvi Anton Liikkasen sotatietä. Ohjelmassa la 24.7 klo 17.

    Kuva: Sirpa Tokola-Kemppi