15.45 Nuortenkirjapaneeli

Nuorten kysymyksiin vastaamassa Maija Niinimäki (Nolointa ikinä), Ilkka Mattila (Mysteerinmurtajat) ja Asta Ikonen (heppakirjat).

Haastattelijoina 11-vuotias Ilona Virtala ja 12-vuotias Laura Tirkkonen.

Tags:

Date

heinä 23 2021
Expired!

Time

15:45

Paikka

Kirjahalli

Esiintyjät

 • Asta Ikonen
  Asta Ikonen

  Asta Ikonen on nuortenkirjailija, joka tunnetaan erityisesti supersuosituista heppakirjoistaan. Tämän lisäksi hän on kirjoittanut kaikenikäisille sopivia rakkausromaaneja, joista uusin Rakkautta ja ruisrukkia julkaistaan keväällä 2021 (Reuna). Ikosen heppakirjojen kustannusoikeudet on myyty Kanadaan.

  Kymi Libri -kirjamessuilla Asta osallistuu perjantaina 23.7 klo 15.45 Nuortenkirjapaneeliin, jossa hän mukana vastaamassa nuorten kysymyksiin.

  Kuva: Studio Henna Virén

 • Ilkka Mattila
  Ilkka Mattila

  Kirjailija Ilkka Mattila on mies Mysteerinmurtajien takaa. Uudenlaisessa dekkarissa lukija pääsee itse ratkomaan rikoksia, sillä päähenkilöt vain avustavat tutkinnassa. Sarjan kolmas osa, Mysteerinmurtajat yökoulussa, ilmestyi syksyllä 2020.

  Kymi Librissä Ilkka osallistuu perjantaina 23.7 nuortenkirjapaneeliin. Lisäksi hän järjestää messuvieraille oman messumysteerin ja pelaa kirjailijoiden joukkueessa jalkapalloa hyväntekeväisyysottelussa sunnuntaina 25.7.

  Seuraa Ilkkaa Facebookissa

 • Ilona Virtala
  Ilona Virtala

  Ilona Virtala on 11-vuotias kuusankoskelainen musiikkiluokkalainen. Hän pitää laulamisesta, kavereiden kanssa olemisesta ja äänikirjojen kuuntelemisesta. Ilonan lempikirjasarjoja ovat Nälkäpelit, Harry Potterit ja Soturikissat. Hän kirjoittaa mieluusti myös itse tarinoita.

  Kirjamessuilla Ilona on Nuortenkirjapaneelin toinen haastattelijoista yhdessä Laura Tirkkosen kanssa. Kysymyksiä esitetään perjantaina 23.7 klo 15.45 päälavalla.

 • Laura Tirkkonen
  Laura Tirkkonen

  Pilkanmaan koulua käyvä 12-vuotias Laura Tirkkonen tykkää kirjoittaa koulussa. Vapaa-ajalla Laura harrastaa kiipeilyä, sählyä ja lukemista, jolloin hän tarttuu mieluiten fantasiakirjaan.

  Kirjamessuilla Laura on Nuortenkirjapaneelin toinen haastattelijoista yhdessä Ilona Virtalan kanssa. Kysymyksiä esitetään perjantaina 23.7 klo 15.45 päälavalla.

 • Maija Niinimäki
  Maija Niinimäki

  Maija Niinimäki on Kouvolassa asuva luokanopettaja ja kolmen lapsen äiti. Hän on pitkään kirjoittanut tarinoita, ja esikoiskirja Viljami Vitikainen – Nolointa ikinä ilmestyy keväällä 2021.

  Kymi Libri -messuilla Maija vetää kouluikäisille lapsille ja nuorille Noloimman työpajan ikinä.

  Katso videohaastattelu, haastattelijana Olli Sarpo.

  Kuva: Markku Nykänen