15.00 Jalkapallo: Hyväntekeväisyysottelu

KIRJAILIJAT – MYPAN RUUTIUKOT KLO 15

Kirjailijoiden joukkueessa mukana kentällä ja huoltojoukoissa mm. Atik Ismail, Johanna Hasu, Mika Hentunen, Jari Kurittu, Ilkka Mattila, Merja Naroma, Jere Pätäri, Jasu Rinneoja, Jarkko Ryynänen, Olli Sarpo, Sanna Suojanen, Riku Talvitie, Tero Tielinen, Göran Tornaeus ja Henna Virén.

Mypan Ruutiukot ovat entisiä sarjapelaajia.

Ottelun tuotot menevät Kasper Laineen muistorahastolle nuorten pelaajien tukemiseen.

Lisätietoja tulossa!

Date

heinä 25 2021
Expired!

Time

15:00

Paikka

Oheistapahtumat

Esiintyjät

 • Atik Ismail
  Atik Ismail

  Kirjamessujen kummisetä on jalkapallolegenda ja kirjailija Atik Ismail, joka on kirjoittanut sekä urheiluaiheisia kirjoja että runoja.

  Heinäkuussa Atik avaa messutapahtuman, tapaa messuvieraita ja vierailee runoklubilla. Lisäksi hän vetää suositun risteilyn Kymijoella ja esittää monologinsa Älli Bälli sekä tietysti pelaa futista kirjailijoiden joukkueessa MyPaa vastaan pelattavassa hyväntekeväisyysottelussa.

  Kuva: Elina Itkonen

 • Ilkka Mattila
  Ilkka Mattila

  Kirjailija Ilkka Mattila on mies Mysteerinmurtajien takaa. Uudenlaisessa dekkarissa lukija pääsee itse ratkomaan rikoksia, sillä päähenkilöt vain avustavat tutkinnassa. Sarjan kolmas osa, Mysteerinmurtajat yökoulussa, ilmestyi syksyllä 2020.

  Kymi Librissä Ilkka osallistuu perjantaina 23.7 nuortenkirjapaneeliin. Lisäksi hän järjestää messuvieraille oman messumysteerin ja pelaa kirjailijoiden joukkueessa jalkapalloa hyväntekeväisyysottelussa sunnuntaina 25.7.

  Seuraa Ilkkaa Facebookissa

 • Jari Kurittu
  Jari Kurittu

  Järvenpäässä asuva Jari “Jallu” Kurittu on vannoutunut visailujen ja kisailujen ystävä, joka on työskennellyt 16 vuotta Palloliiton organisaatiossa ja sen jälkeen seuratyössä. Jallun kirja Tosi hukassa? Viikkovisa julkaistaan Kymi Librissä.

  Hän pelasi MyPassa vuosina 1976-1979. Kirjamessuilla Jari vetää messuvisan ja esittelee MyPa-Kirjailijat -hyväntekeväisyysottelun kirjailijat ulkolavalla sunnuntaina 25.7 klo 13.15. Jalkapallo-ottelu pelataan kello 15 KSOY Stadionilla.

  Kuva: Reuna

 • Jasu Rinneoja
  Jasu Rinneoja

  Jasu Rinneoja on kirjamessujen lavaisäntä ja juontaja. Hän on kirjoittanut dekkareita, selkokirjoja, nuortenkirjoja ja novelleja. Kylmäkorpi-dekkarisarjan kuudes kirja Keikkakuski ilmestyi 2020 (REUNA). Sarjan ensimmäisiä kirjoja voi kuunnella äänikirjoina, mm. aloitusosan Elä ja anna loisten kuolla

  Jasun kirjat ovat kepeää luettavaa, niihin on helppo tarttua. Lukemisen edistäminen ja nuorten hyvinvointi ovat kirjailijalle tärkeitä. Hän on ollut mukana kaikissa Reunan Joulukalentereissa, joilla on kerätty rahaa erityisesti nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön.

  Kirjamessuilla Jasu on mukana mm. Selkokirjoittamisen työpajassa torstaina klo 13 ja Saku Mäkelän haastateltavana perjantaina klo 14.15.

  Kuva: Jukka Liukas

 • Jere Pätäri
  Jere Pätäri

  Jere Pätäri on kouvolalainen runoilija, jonka ensimmäinen runokirja Alussa oli pimeys julkaistiin keväällä 2021.

  Kirjamessuilla Jere lukee runojaan ja on mukana myös Runoklubissa.

  Kuva: Studio Henna Virén

 • Johanna Hasu
  Johanna Hasu

  Johanna Hasu on pianonsoiton opettaja ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut runokirjat Kurjet palaavat vielä (2018) ja Karataan (2019) sekä pianonsoiton alkeisoppikirjan Klaavi Kettu Musiikkimaassa (2020). Johannan dekkari Roihu (REUNA) ilmestyi keväällä 2021.

  Kirjamessuilla hän osallistuu Dekkaristipaneeliin ja istahtaa brunssille kirjailijakollegoiden kanssa.

  Katso Johannan videohaastattelu, haastattelijana Pyry Ojala.

  Kuva: Studio Henna Virén

 • Merja Naroma
  Merja Naroma

  Merja Naroma on viestinnän ja visuaalisen ilmaisun monitoiminainen, jonka käsialaa ovat upeat piha-ja puutarhasuunnitelmat, puutarhakirja sekä uniikilla sekatekniikalla toteuttu kuvataide. Maisemien lisäksi kirjallisuus on Merjalle loputon inspitaation lähde.

  Merja on yksi kirjamessujen kuvataiteilijoista, jonka taideteos julkaistaan Kymi Librissä.

  Tutustu Merjan kirjaan Puutarhatuliaisia – Ulkomailta ideoita omaan pihaan

 • Mika Hentunen
  Mika Hentunen

  Mika Hentunen on ulkomaantoimittaja, joka työskentelee nykyisin Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtajana. Uransa aikana myös Saksassa, Etelä-Koreassa, Ranskassa ja Belgiassa asunut Mika kertoo työkomennuksistaan kirjassa Miehemme maailmalla (Reuna). Hänen uusin kirjansa Trumpin perintö — Supervallan kohtalonkysymykset (Docendo) ilmestyy keväällä 2021.

  Messuvieraille Mika tuo terveisiä Trumpin jälkeisestä Amerikasta lauantaina 24.7 klo 10.15. Lisäksi hän vetää samana päivänä klo 14-17 jokiristeilyn, jonka teemana on maailmanpolitiikka.

  Seuraa Mikaa myös Twitterissä ja Instagramissa.

  Kuva: Studio Henna Virén

 • Olli Sarpo
  Olli Sarpo

  Kirjailija, kolumnisti Olli Sarpo on kirjamessujen lavaisäntä ja juontaja. Hänen uusimmat teoksensa ovat tarinakokoelmat Sisäolennoista (REUNA 2020) ja Olemisen tapaluokkia (REUNA 2018).

  Olli luonnehtii itseään kotikutoiseksi viisastelijaksi. Teksteillään hän koettaa yllyttää lukijoita holtittomaan huolettomuuteen.
  Katso ja kuuntele Ollin videohaastattelu, haastattelijana Kini Laine.

  Kuva: Studio Henna Virén

 • Sanna-Marja Suojanen
  Sanna-Marja Suojanen

  Sanna-Marja Suojanen on kansainvälistä huomiota saanut kuvataiteilija, jonka taideteoksia julkistetaan messuvieraille Rata-kirjoituskilpailun yhteydessä.

  Syksyllä 2020 Reuna julkaisee postuumisti Linnea Suojasen satukirjan Linnea-mummon satuja. Sanna-Marja on Linnea Suojasen lapsenlapsi. Hän esiintyy Wanhassa kirjahallissa sunnuntaina 25.7 klo 12.00

  Katso Sanna-Marjan videohaastattelu, haastattelijana Olli Sarpo.

  Verkossa: SannaMarjaArt

  Instagram

  Kuva: Studio Henna Virén