14.30 Murhan jännä dekkaristipaneeli

Tietääkö kirjailija syyllisen aloittaessaan rikostarinan kertomisen? Millaista on uppoutua pahuuden syövereihin? Voiko kirjan murhaajaksi valita tosielämän vihollisen? Neljä erilaista dekkaristia nousee lavalle ”kirjastotäti” Kini Laineen tentattaviksi: Tapani Bagge Hämeenlinnasta, Kari Hanhisuanto Kemistä, Johanna Hasu Kouvolasta ja Riku Talvitie Helsingistä. 

Tags:

Date

heinä 24 2021
Expired!

Time

14:30

Paikka

Kirjahalli

Esiintyjät

 • Johanna Hasu
  Johanna Hasu

  Johanna Hasu on pianonsoiton opettaja ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut runokirjat Kurjet palaavat vielä (2018) ja Karataan (2019) sekä pianonsoiton alkeisoppikirjan Klaavi Kettu Musiikkimaassa (2020). Johannan dekkari Roihu (REUNA) ilmestyi keväällä 2021.

  Kirjamessuilla hän osallistuu Dekkaristipaneeliin ja istahtaa brunssille kirjailijakollegoiden kanssa.

  Katso Johannan videohaastattelu, haastattelijana Pyry Ojala.

  Kuva: Studio Henna Virén

 • Kari Hanhisuanto
  Kari Hanhisuanto

  Kemiläinen kirjailija Kari Hanhisuanto on kirjoittanut useita romaaneja, joista uusin, Pakotetut, ilmestyy kesällä 2021. Lisäksi hän on kirjoittanut runoja, novelleja sekä näytelmäkäsikirjoituksia.

  Kirjamessuilla Kari osallistuu lauantaina 24.7 klo 14.30 dekkaristipaneeliin. Pakotetut-kirjan esittely on samana päivänä pihalavalla klo 17.

 • Kini Laine
  Kini Laine

  Kini on kirjastotäti, kirjavinkkaaja ja Kulttuurikissa-blogin pitäjä. Kymi Libri -kirjamessuilla Kini haastattelee kirjailijoita leppoisalla tyylillään.

  Kuva: Markku Nykänen

 • Riku Talvitie
  Riku Talvitie

  Mainosalalla työskentelevä helsinkiläinen kirjailija Riku Talvitie on julkaissut aiemmin kaksi mediamaailmaan sijoittuvaa jännityskirjaa. “Tappava formaatti: Kuokkavieras” -kirjassa kidnapatut nuoret kuvittelevat osallistuvansa tosi-tv ohjelmaan ja “Viimeinen lähetys” -kirjassa sarjamurhaaja kiertelee radiokanavan ympäristössä. Heinäkuussa ilmestyvässä jännitysromaanissa “Luurankovirus” terroristit kiristävät Eurooppaa ikijään alta löytyvällä viruksella. Talvitien tarinoita on myös julkaistu useissa antologioissa, viimeisimpänä 2020 Kouvolan dekkaripäivien kirjoituskilpailun parhaista teksteistä koostetussa julkaisussa.

 • Tapani Bagge
  Tapani Bagge

  Tapani Bagge on kirjoittanut elääkseen parikymppisestä lähtien. Bagge on julkaissut noin 130 kirjaa: rikos- ynnä muita romaaneja, novellikokoelmia, lasten- ja nuortenkirjoja, tietokirjoja. Hänen dekkarisarjojaan ovat Hämeenlinna Noir ja Elviira Noir ja muita sankareitaan Valpon ylietsivä, sittemmin yksityisetsivä Väinö Mujunen, kovan onnen lakimies Onni Syrjänen ja seikkaileva yksinhuoltaja Ruusu Toivonen.

  Baggen koneelta on lähtenyt myös kuunnelmia, näytelmiä, sarjakuva- ja tv-käsikirjoituksia, Jerry Cottoneita ja FinnWestejä, lehtijuttuja ja laulutekstejä. Bagge on syntynyt Keravalla 1962, mutta muutti 1989 Hämeenlinnaan, jossa asuu yhä.