13.00 Kolmen selkokirjailijan iltapäivä

Miten Jasu Rinneojasta, Sanna-Leena Knuuttilasta ja Silja Vuorikurusta tuli selkokirjailijoita – ja mitä ne selkokirjat ovat, kuka niitä lukee? Kirjailijat kertovat ja näyttävät esimerkkejä, miten tekstistä saadaan helpompaa ja luettavampaa, ja silti hyvää, hauskaa, kaunista ja kiinnostavaa. Helpotetut kirjat johtavat maahanmuuttajat, ikäihmiset ja lukemisesta vieraantuneet takaisin kirjallisuuden kiehtovaan maailmaan.

Tags:

Date

heinä 22 2021
Expired!

Time

13:00

Paikka

Galleria

Esiintyjät

 • Jasu Rinneoja
  Jasu Rinneoja

  Jasu Rinneoja on kirjamessujen lavaisäntä ja juontaja. Hän on kirjoittanut dekkareita, selkokirjoja, nuortenkirjoja ja novelleja. Kylmäkorpi-dekkarisarjan kuudes kirja Keikkakuski ilmestyi 2020 (REUNA). Sarjan ensimmäisiä kirjoja voi kuunnella äänikirjoina, mm. aloitusosan Elä ja anna loisten kuolla

  Jasun kirjat ovat kepeää luettavaa, niihin on helppo tarttua. Lukemisen edistäminen ja nuorten hyvinvointi ovat kirjailijalle tärkeitä. Hän on ollut mukana kaikissa Reunan Joulukalentereissa, joilla on kerätty rahaa erityisesti nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön.

  Kirjamessuilla Jasu on mukana mm. Selkokirjoittamisen työpajassa torstaina klo 13 ja Saku Mäkelän haastateltavana perjantaina klo 14.15.

  Kuva: Jukka Liukas

 • Sanna-Leena Knuuttila
  Sanna-Leena Knuuttila

  Sanna-Leena Knuuttila

  on pohjalainen selkokirjailija.

  Hän on kirjoittanut kolme selkokirjaa:

  Ne lensivät tästä yli (2017),

  Minä odotan sinua (2018) ja

  Jäätyneet tiet (2020)

  Voit seurata Sanna-Leena Knuuttilaa

  sosiaalisessa mediassa

  Facebook: Kirjailija Sanna-Leena Knuuttila

  Instagram: @kirjailijaknuuttila

  Twitter: Selkokirjailija Sanna-Leena Knuuttila

  Kuva: Jarkko Laine

 • Silja Vuorikuru
  Silja Vuorikuru

  Silja Vuorikuru on kirjallisuudentutkija, selkokirjailija ja Reunan äänikirjojen lukija. Hänen teoksensa Aino Kallas. Maailman sydämessä on käännetty myös viroksi. Siljan ensimmäinen romaani ilmestyy syksyllä 2021.

  Kirjamessuilla Silja on yksi Selkokirjoittamisen työpajan ohjaajista. Työpaja alkaa torstaina 22.7 klo 13. Voit ilmoittautua etukäteen info@kymi-libri.fi